Wyznacz Pochodne g(x) = x ln(x)
oskarczk: Dana jest funkcja g(x) = x ln(x). Wyznaczamy pochodne.
A) Czy zachodzi g' (x) = 1x ?
B) Czy zachodzi g'' (x) = 1x ?
C) Czy zachodzi g''' (x) = 1x ?
Będę wdzięczny za pomoc i rozpisanie
19 paź 22:41
xyz:
| | 1 | |
g'(x) = 1 * ln(x) + |
| * x = ln(x) + 1 |
| | x | |
19 paź 22:45
oskarczk: Wyszło mi tak samo ale nic mi to nie mówi
Czyli poprawne odpowiedzi to
a) Nie
b) Nie
c) Nie
dobrze myślę?
19 paź 22:57
Krzysiu: źle myślisz
19 paź 22:58
oskarczk: Okej dobra już rozumiem
a) NIE
b) TAK
c) NIE
Dziękuję za pomoc
19 paź 23:03