fgdf
Jarosław Koczyński:
Zaznaczyć w płaszczyźnie
19 paź 13:07
ite:

o to wynik
19 paź 15:03
Mila:
z≠0
z=x+iy, gdzie x,y∊R
| | 2+2i | | (2+2i)*(x−iy) | |
v= |
| = |
| = |
| | x+iy | | x2+y2 | |
| | 2x−2iy+2ix−2i2y | | (2x+2y)+i*(2x−2y) | |
= |
| = |
| |
| | x2+y2 | | x2+y2 | |
2x−2y=x
2+y
2
x
2−2x+y
2+2y=0
(x−1)
2−1+(y+1)
2−1=0
(x−1)
2+(y+1)
2=2
okrąg o środku S=(1,−1) i r=
√2 bez punktu (0,0)
====================================
19 paź 18:42
ite: Liczę na uścisk dłoni 🤝...
19 paź 20:32
Mila:

Podziwiam , że tak szybko dałaś odpowiedź, ja musiałam liczyć
19 paź 20:49
ite: Też oczywiście liczyłam : )
19 paź 21:20
jc: | 1 | | 2+2i | | 2−2i | |
| ( |
| − |
| )=1 |
| 2i | | z | | z* | |
zz
* = (1−i)z
* +(1+i)z
[z−(1−i)][z*−(1+i)]=(1+i)(1−i)=2
|z−(1−i)|=
√2
19 paź 21:35