matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie 2
bjkm:
x
1
y
1
z
Udowodnij że jeśli xyz=1 , U{1}[a}=
,
=
,
=
i abc
x
2
+1
b
y
2
+1
c
z
2
+1
są całkowite to a
2
+b
2
+c
2
też są całkowite.
18 paź 20:19
Saizou :
Założenia są dobrze przepisane?
18 paź 20:55