matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż że...
aneczka:
Wykaż, że jeżeli A=3
4
√
2
+
2
i B=3
2
√
2
+
3
, to B=9
√
A
.
21 lut 21:28
Mateusz:
https://matematykaszkolna.pl/strona/2352.html
21 lut 21:29
aneczka:
dziękuję
21 lut 21:33