2r | 2r | |||
sinα= | ⇒ c= | |||
c | sinα |
2r | 2r | |||
i sin(3α}= | ⇒ d= | |||
d | sin3α |
1 | 1 | 2r sinα*sin3α | ||||
a+b=c+d = 2r( | + | ) ⇒ a+b= | ||||
sinα | sin3α | sinα+sin3α |
S | S*sinα*sin3α | |||
Pole trapezu S=(a+b)*r ⇒ r= | ⇒r2= | |||
a+b | 2(sinα+sin3α) |
S*sinα*sin3α | ||
r=√ | ||
2(sinα+sin3α) |
2r(sinα+sin3α) | ||
poprawiam zapis a+b= | ||
sinα*sin3α |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |