zbiory
tomek: Dzień dobry, chciałbym zapytać czy dobrze zrobiłem te trzy przykłady
3. A={xeR:x≤4}, B={xeR:0≤x<8
1. A=[0,2] B=[−2,0
AuB [0,2]
A∩B [0]
A/B (0,2]
B/A [−2,0)
2. A={2,4,6} B=[2,6]
AuB [2,6]
A∩B {2,4,6}
A/B zbiór pusty
B/A {3,5}
3. A={xeR:x≤4}, B={xeR:0≤x<8
AuB (− nieskonczoność do 8)
A∩B <0,4>
A/B − nieskończoność do 0)
B/A (4,8)
17 paź 10:31
Jerzy:
Co to jest w drugiej linijce ? 1.A=[0,2] B=−2,0
17 paź 10:36
tomek: [−2,0]
17 paź 10:38
Jerzy:
Przecież w pierwszej linijce zbiory A i B są określone inaczej
17 paź 10:40
tomek: AUB { [0,2], [−2,0]}
A∩B zbiór pusty
A/B { [0,2] }
B/A { [−2,0])
17 paź 10:44
KLZ: Wprowadzasz w blad
w 1 linijce
zbior A jest okreslony tak
x∊(−∞,4>
Zbior B
x∊<0,8)
17 paź 10:49
tomek: przepraszam, tak to powinno wyglądać
1. A=[0,2] B=[−2,0]
AuB [0,2]
A∩B [0]
A/B (0,2]
B/A [−2,0)
2. A={2,4,6} B=[2,6]
AuB [2,6]
A∩B {2,4,6}
A/B zbiór pusty
B/A {3,5}
3. A={xeR:x≤4}, B={xeR:0≤x<8
AuB (− nieskonczoność do 8)
A∩B <0,4>
A/B − nieskończoność do 0)
B/A (4,8)
17 paź 10:52
KLZ: Tak na szybko
w 1 suma AUB=<−2,2> bo z definicji nalezy do A lub nalezy do B
17 paź 10:54