Funkcja
Marcin: Narysuj wykres funkcji
y = arcsin(sin(x))
Proszę o jakies wytłumaczenie
17 paź 09:05
Marcin: Nikt nie potrafi?
17 paź 11:13
jc: f(x)=arcsin(sin x)
Dla x ∊[−π/2, π/2], f(x)=x, z definicji arcsin.
f(x+2π)=f(x)
f(π−x)=f(x), bo sin(π−x)=sin x
To wystarczy do narysowania wykresu. Wykresem będzie piła.
17 paź 11:24
17 paź 16:52
V: to podaj po raz milin pińćset trzydziesty ósmy

takie jest urok tego g..forum, że wszytko po tygodniu ginie
17 paź 17:49
V: nawet wyszukiwarkę juz dawno wcięło
17 paź 17:50