matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dowodzenie
Manta:
udowodnij, że tylko jedna para liczb rzeczywistych x,y spełnia rownanie: 3x
2
+ y
2
+ (x−2)
2
=3
16 paź 21:42
ABC:
3x
2
+y
2
+x
2
−4x+4=3 4x
2
−4x+1+y
2
=0 (2x−1)
2
+y
2
=0
16 paź 21:47