fdsfds
Burczyk: Podać interpreację geometryczną modułu różnicy liczb zespolonych. Narysować zbiory.
Jak się za to zabrać?
16 paź 10:25
Jerzy:
|z − z0| , to odległość na płaszczyżnie zespolonej punktu z od punktu z0
| z − 2i | = Iz + 1| ⇔ |z − 2i| = |z − (−1)| to zbiór punktów płaszczyzny, których odlegość
od punktów z1 = −2i oraz z2 = − 1 jest jedanakowa, czyli jest to symetralna odcinka
z1z2
16 paź 10:33
Burczyk: I wszytko jasne, dzięki
16 paź 10:42
piotr: poprawka|:
z
1 = 2i oraz z
2 = − 1
x
2+(y−2)
2 = (x+1)
2 + y
2
⇒
16 paź 11:12
Jerzy:
Racja , literówka: z1 = 2i
16 paź 11:13