wektory
marvwin: Wektory a i b są do siebie prostopadłe, długość wektora a = 2, wektora b = 6, oblicz długość:
wektor(a) + wektor(b) oraz wektor(a) − wektor(b)
15 paź 18:38
janek191:
→ →
I a + b I = √22 + 62 = √40 = 2 √10
15 paź 18:40
marvwin: Mógłbyś wyjaśnić dokładnie co tu zaszło? Niezbyt ogarniam wektory
15 paź 18:41
Saizou :

v
→=a
→+b
→
zatem Pitagoras
15 paź 18:44
marvwin: to już zrozumiałe, wielkie dzieki
15 paź 18:46
janek191:

Tw. Pitagorasa
→ → →
x = a + b
15 paź 18:48
Saizou :
Odejmowanie to jest dodawanie wektora przeciwnego, wiec dasz radę sam zrobić resztę
15 paź 18:48
marvwin: już to ogarnąłem, wielkie dzieki
15 paź 18:48