matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logika
Grzegorz:
Czy ja to zrobiłem dobrze?
https://zapodaj.net/57f0027ebce1c.jpg.html
15 paź 17:43
Saizou :
To liczby zespolone a nie logika
3−3i
2−i
−
=
−2−2i
1+i
3−3i
2−i
−
=
−2(1+i)
1+i
3−3i
−2(2−i)
−
=
−2(1+i)
−2(1+i)
3−3i+4−2i
=
−2(1+i)
(7−5i)(1−i)
=
−2(1+i)(1−i)
7−7i−5i−5
=
−2(1+1)
2−12i
1
=−
+3i
−4
2
15 paź 18:15
Grzegorz:
uczyłem się w tym momencie logiki i tak jakoś się zamieszało
Dzięki wielkie, już zrozumiałem co i jak
15 paź 18:37