matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W trójkącie ABC dwusieczna kąta ACB przecina bok AB w punkcie D.
PILNE!:
W trójkącie ABC dwusieczna kąta ACB przecina bok AB w punkcie D. Wyznacz długości odcinków AD i DB jeżeli wiesz,że |AB|=22 , |BC|=16 i |AC|=12
21 lut 20:06