matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja sgn
6latek:
Wykonaj wykres funkcji f(x)= sgn(x
2
−3x−10) x
2
−3x−10=0 Δ= 49
√
49
=7
3−7
x
1
=
= −2
2
x
2
= U[3+7}{2}=5 f(x)=0 dla x={−2,5} f(x)>0 dla x∊(−
∞
,−2) U(5,
∞
) f(x)<0 dla x∊(−2,5) tak bym to zrobil
13 paź 17:20
Jerzy:
13 paź 18:45
6latek:
OK
Zrobilem tez wykres y=sgn(−x
2
−4x+5)+sgn(−x
2
−x+6) Wyszlo mi zeszycie dobrze wiec tutaj nie bede wstawial (fakt duzo obliczen
13 paź 19:03