matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Działania na zbiorach
Olw :
Wyznacz A\B oraz B\A jeśli wiadomo że zbiory A i B są rozłączne
13 paź 16:42
ite:
A∩B=∅ wykorzystaj to we wzorze A\B=A−(A∩B)
13 paź 17:34
Mila:
A\B=A B\A=B
13 paź 18:51
matematyk:
14 mar 01:27