Podziel koło cięciwami na części
Linka: Na ile maksymalnie części można podzielić koło 14 cięciwami ?
12 paź 19:04
ABC:
odgadnij wzór zaczynając od 1,2 itd cięciw i udowodnij na przykład indukcją matematyczną
12 paź 19:29
Linka: A jak cięciwy będą się przecinać lub będą do siebie równoległe to będzie inny wynik.
12 paź 19:35
ABC:
no to wybierz tam gdzie najwięcej części będziesz miał
12 paź 19:36
Mila:
a
1=2
a
2=4
a
3=7
−−−−−−−
a
1=2
a
2=2+2=4
a
3=4+3=7
a
4=7+4=11
a
n=a
n−1+n
Szukaj zwartego wzoru:
12 paź 20:37
12 paź 20:38
PW: Coś nie jestem przekonany. Pokazujecie jakiś podział, ale czy jest to podział na maksymalną
możliwą liczbę części − o tym ani słowa.
12 paź 23:45
12 paź 23:54