Funkcja kwadratowa
Joanna: Czy trójmian kwadratowy można przedstawić w postaci iloczynowej y=π−2x+ 14 ?
12 paź 18:53
6latek: To nie ejst trojmian kwadratowy
on jest postaci ax2+bx+c
12 paź 18:55
ejst: Musisz się tak wszędzie w..........
12 paź 19:00
6latek: A co ci to kurwa przeszkadza ?
12 paź 19:01
Joanna: πx mialo byc
12 paź 19:02
Joanna: y=πx2−2x+ 14
12 paź 19:03
Joanna: Według mnie mozna. Ale jak takie zadanie zrobic?
12 paź 19:07
6latek: To dalej nie jest trojmian
bylby jesli byloby
πx
2−2x+0,25
liczysz delte
Δ= 4−4π*0,25
Δ= 4−π
√Δ=
√4−π
postac iloczynowa
π(x−x
1)(x−x
2)
12 paź 19:08