Rozwiąż równanie
Kuba: Rozwiąż równanie: y'= −2
√y sinx
dy= −2
√ysinx dx
∫dy=∫−2
√ysinx dx
Czy dobrze to robię ?
12 paź 18:14
Saizou :
źle rozdzielasz zmienne
| 1 | |
| dy=−2sinx dx i teraz całkujemy |
| √y | |
12 paź 18:19
Kuba: ∫y−1/2 =−2∫sinx dx
2√y=−2(−cosx)
2√y=2cosx +C
Jest dobrze ?
12 paź 18:52
Kuba: Czy coś w tym zadaniu trzeba zrobić ?
12 paź 19:20
Kuba: *jeszcze zrobić ?
12 paź 19:20
Saizou :
chcesz napisać wzór na funkcje y
y=...
12 paź 19:26
Kuba: a jak to zrobić ?
12 paź 19:34
Saizou :
wyznacz z równości
2√y=2cosx+C
zmienną y
12 paź 19:34
Kuba: | | 1 | |
czy y=(cosx+ |
| C)2 jest dobrze ? |
| | 2 | |
13 paź 15:50
Kuba: Proszę o potwierdzenie
13 paź 20:08
Kuba: | | 1 | |
Mógłby mi ktoś powiedzieć czy to ma być: y=(cosx+ |
| C)2 ? |
| | 2 | |
14 paź 13:20
Saizou :
Jak nie jesteś pewnie, to scałkuj y
14 paź 14:23
Jerzy:
Nie scałkuj,tylko zróżniczkuj.
y’ = −2sinx(cosx + C)
i teraz podstaw do wyjściowego równania
14 paź 17:50