max i min
6latek:
narysuj wykres funkcji okreslonej wzorami
1) max(x,3)
2)max(x+1),2x)
3) min(x,2)
4) min(2x−1,−x+1)
zaraz narysuje druga
12 paź 17:53
6latek:
Do pierszego to na czerwono
Druga y=max(x+1,2x) to na zielono
12 paź 17:58
6latek:
Trzecia
y=min(x,2) (ten na niebiesko )
12 paź 18:04
ABC:
druga chyba na czarno jeśli maksimum?
12 paź 18:04
6latek:
ABC zrobie jeszcze czwarta i wroce do drugiej
czwarta rozowa
12 paź 18:19
6latek: definicje max mam tak
max(a,b) = {a dla a≥b
{b dla a<b
U mnie a=x+1 i b=2x
12 paź 18:23
6latek: Dobrze . Ty masz racje .
12 paź 18:28
6latek: Pozostale mam dobrze ABC?
12 paź 18:44
ABC:
12 paź 19:33
6latek: Dzieki
12 paź 19:33