matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x
KLZ:
Pierwiastki x
1
i x
2
rownania x
2
−3ax+a
2
=0 spelniaja warunek x
1
2
+x
2
2
= 1,75 .Oblicz a x
1
2
+x
2
2
= (x
1
+x
2
)
2
−2x
1
*x
2
= 1,75 x
1
+x
2
= 3a x
1
*x
2
= a
2
(3a)
2
−2a
2
= 1,75 7a
2
= 1,75
3
7
7a
2
= 1
=
4
3
a
2
=3 a=
√
3
lub a=−
√
3
11 paź 00:09
KLZ:
Ale strzelilem babola Pewnie czas spac
7
7a
2
=
4
1
a
2
=
4
1
1
a=
lub a=−
2
2
11 paź 00:16