matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
witam mam takie zadanie, moze ktos pomoze mi rozwiazac?
lui:
tg
2
x −
√
3
tgx=0
10 paź 20:34
Mila:
π
x≠
+kπ
2
tgx=t t
2
−
√
3
*t=0 t*(t−
√
3
)=0⇔ t=0 lub t=
√
3
tgx=0 lub tgx =
√
3
dokończ sam
10 paź 20:40
lui:
wielkie dzieki
10 paź 20:45