przeprowadź dowód formalny
adsfd: Witam, czy ktoś mógłby mi rozwiązać ten przykład?
A∩(B\C) = (A∩B)\(A∩C)
rozpisałem to sobie ale nic mi nie wyszło i nie wiem co dalej z tym zrobić.
L = XeA ∧ (XeB ∧ X ̶e̶C)
P =(XeA ∧ XeB) ∧ (Xe̶A v Xe̶C) − Na tym skończylem.
10 paź 15:14
Saizou :
skoro x∊A, to również prawdą jest że x∉A, zatem
L= x∊A ∧ x∊B ∧ x∉C = mogę dołączyć warunek, który będzie też prawdziwy
x∊A ∧ x∊B ∧ x∉C ∧ x∉A =
x∊(A∩B) ⋀ x∉(A∩C)=
x∊[(A∩B)\(A∩C)]
10 paź 19:38
janek191:
? I wiersz
10 paź 20:11