matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczy¢ granice ci¡gów (wykorzysta¢ tw.: je±li an →∞ lub an →−∞, to lim n→∞1 +
Nikoo123:
Niech ktoś pomoże
(n+1/n−1)
n
+
1
10 paź 13:33
Pan K:
n+1
n−1+2
2
−2
=
= 1+
= 1−
i wychodzisz na granice z liczba e
n−1
n−1
n−1
n−1
10 paź 13:36