jak wygląda wykres?
robert: f(x) = (−2)x
9 paź 14:00
Jerzy:
Nie ma takiej funkcji. Dla f(x) = ax liczba a musi być dodatnia i różna od 1
9 paź 14:01
robert: jest, popatrz, co napisałem
9 paź 14:02
Jerzy:
f(x) = log1( −6) ... narysujesz wykres takiej funkcji ?
9 paź 14:14
Pan K: wpisz ten wzor do wolfram (ciekawy wykres wychodzi ) zrobilem to
plots (−2)x
9 paź 14:15
Jerzy:
@robert, na jakim poziomie nauczania jesteś ?
9 paź 14:22
robert: akademicki,
ale problem rozwiązujemy w liczbach zespolonych.
Pan K serdeczne dzięki, że też na to nie wpadłem
18 paź 10:02
piotr: (−2)x = 2x(cosπx + isinπx)
18 paź 12:25
VV: teraz "akademiki" jak po przedszkolu
18 paź 18:14