Punkty w przstrzeni
Pan K:

zaznacz na plaszczyznie ukladu wspolrzednych punkty
A=(1, 2 ,3)
9 paź 11:54
Pan K: Nie bardzo rozumiem dlaczego prostokatny uklad wspolrzednych w przestrzeni dzieli przstrzen na
8 czesci
To ze prostokatny ukald wspolrzednych na plaszczyznie dzieli ja na 4 czesci to widac .
9 paź 11:56
Pan K: Oj... zaznaczylem punkt A=(1,1,3) ale dobrze go zaznaczylem ?
9 paź 12:07
Jerzy:
Dobrze.
9 paź 12:11
Pan K: dziekuje
A znasz moze odpowiedz na moje pytanie ?
9 paź 12:13
Saizou :
Sam się przekonaj,
Wykonaj z plasteliny np. Kule i przetnij ją trzema prostymi prosropadlymi.
Ile części kuli otrzymasz?
9 paź 12:19
Jerzy:
Raczej niech ją przetnie trzema płaszczyznami prostopadłymi.
9 paź 12:23
Pan K: OK.
nawet mam w domu plasteline i zrobie tak jak sugerujesz .
9 paź 12:28
Jerzy:
A może jabłko , będzie zdrowiej, bo zjesz 8 kawałków.
9 paź 12:30
Pan K:
9 paź 12:30
Saizou : Można i jabłko.
Proponowałem plastelinę, bo jak nie wyjdzie to łatwo ponowic działanie.
Z jabłkiem − niekoniecznie
9 paź 13:25
Mila:

A=(1,2,3)
9 paź 18:14