długość odcinka
Joannn: Oblicz długość odcinka AB, jeśli:
a) A (−1,9) B(14,1)
i tutaj umiem to będzie 17
b) A= ( 12−√3 , −5) B( 5+ √3 , −2 )
8 paź 23:12
Pan K: | 1 | |
| = 2+ √3  |
| 2−√3 | |
8 paź 23:15
Blee:
1)
wyciągamy niewymierność:
| 1 | | 2 + √3 | |
| = |
| = 2 + √3 |
| 2−√3 | | 4−3 | |
teraz sobie poradzisz
8 paź 23:15
Joannn: ja zaczęłam tą niewymierność wyciągać dopiero pod pierwiastkiem.. a mogłam na samym początku
taaak teraz już proste
8 paź 23:20
Pan K: Usuwac niewymiernosc z mianownika
8 paź 23:22
Joannn: AB = 3 √2
8 paź 23:24
Joannn: ?
8 paź 23:24
Pan K: 32+32=18 √18=3√2
8 paź 23:27
Joannn: zgadza się dziękuję
8 paź 23:29