FUNKCJA LINIOWA
Ania: Wyznacz te wartości parametru m, dla którego wykresy funkcji f(x) = |2m−3|x+m−1 oraz g(x) =
(4+5m)x +1 są równoległe.
Bardzo proszę o rozwiązanie całego zadania
8 paź 19:21
Saizou :
Jaki jest warunek równoległości prostych?
8 paź 19:37
Ania: Dwie proste są równoległe, gdy ich wzory mają ten sam współczynnik kierunkowy
8 paź 19:51
Saizou :
wypisz współczynniki kierunkowe, przyrównaj je i rozwiąż równanie
8 paź 19:58
6latek: |2m−3|= 5m+4
skorzystaj z wlasnosci wartosci bezwzglednej
|x|= a to x=a lub x=−a
8 paź 19:58
Ania: Wynik to m= − 73 v m= − 17 ?
8 paź 20:04
Saizou :
8 paź 20:05