matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rpsze o pomoc!
Martyna:
Rozwiaz rownanie 2
x+2
= 3
2x+1
8 paź 12:56
ABC:
4*2
x
=3*9
x
4
9
x
=
3
2
x
4
9
=(
)
x
3
2
x nie jest ładną liczbą , x≈0,191
8 paź 14:30
Maciess:
2
x
*2
2
=3
2x
*3 2
x
*4=3*(3
2
)
x
2
x
*4=3*9
x
2
x
3
=
9
x
4
2
3
(
)
x
=
9
4
Logartymujemy stronami
3
x=log
2
9
4
8 paź 14:30