10n+1−9n−10 | ||
1 + 11 + ... + 111...1 = | ||
81 |
81 | 100 − 9 − 10 | |||
1 = | = | |||
81 | 81 |
10k+1 −9k − 10 | ||
1 + 11 + .... + 111...1 = | ||
81 |
10k+1 −9k − 10 | ||
1 + 11 + .... + 111...1 + 111...11 = // z (2) // = | + 111...11 = | |
81 |
10k+1 −9k − 10 | ||
= | + (10k + 10k−1 + .... + 100) = | |
81 |
10k+1 −9k − 10 | 10k+1 − 1 | |||
= | + 1* | = | ||
81 | 10 −1 |
10k+1 −9k − 10 | 9*10k+1 − 9 | |||
= | + | = | ||
81 | 81 |
10k+1(1 + 9) − 9(k+1) − 10 | 10k+2 − 9(k+1) − 10 | |||
= | = | |||
81 | 81 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |