Wyrażenia wymierne i działania na wyrażeniach.
Daniel: Temat: Wyrażenia wymierne i działania na wyrażeniach.
a)
2x/x+1 + x+3/x+1=
b)
2x+3/x−1 − x/x+1=
c)
3x2+2x/x2 − x+1/x=
Pomożecie mi to rozwązać dla mnie to czarna magia.
7 paź 19:43
xyz: Jak napiszesz poprawnie (nawiasami) to nikt nie pomoze.
przykladowo podpunkt a) bez nawiasow, czyli tak jak Ty napisales wyglada tak:
7 paź 19:55
6latek: jesli oczekujesz pomocy to najpierw zapisz to porzadnie
7 paź 19:56
Mila:
Twoje zapisy są błędne.
Ułamki piszemy tak:
U{licznik} {mianownik} bez tej spacji w środku.
Napisz ponadto jakie jest polecenie.
7 paź 20:44
6latek: Milu
Chlopak obrazal a teraz tego nie widac .
Nie o to tutaj chodzi . Mogl zapytac jak to zapisac a nie obrazac .
7 paź 20:53