proszę o sprawdzenie
anna: rozwiąż równanie i określ dziedzinę
((x2 −3)(x2+4) = 0
dziedzina x ∊ R
x=√3 lub x = −√3
6 paź 21:07
ite: zgadza się
6 paź 21:42
anna: dziekuję
6 paź 21:45
6latek: Nie zgadza sie niestety
a*b=0 ⇒a=0 lub b=0
x2−3≠0 to x= √3 lub x=−√3
tutaj jest x2−3=0 wiec x=√3 i x=−√3 wedlug mnie
6 paź 23:22
ABC:
małolat to ty czy twoja podróba ?

błędne wnioskowanie
x
2−3≠0 ⇒x≠
√3 i x≠−
√3
6 paź 23:27
6latek: Wzialem to z ksiazki gdzie gosciu wlasnie tlumaczyl ze jesli wyznaczamy dziedzine to zawyczaj
pisze sie
cos tam ≠0 natomiast jesli jest cos tam =0 to spojnik i
Ale skoro Ty piszesz ze tak ma byc to przyjmuje do wiadomosci .
6 paź 23:32
ABC:
małolat znasz taki piękny cytat z piosenki chyba Boba Dylana:
"You are on your own , you always were
In the land of wolves and thieves
Do not put your hope on ungodly men
Or be a slave to what somebody else believes"
nie dlatego że ja tak piszę

ale to prawa de Morgana dotyczące zaprzeczenia zdania
6 paź 23:38
6latek: Ok
6 paź 23:50