granica funkcji jednostronnej
TH: Granica funkcji, Lim x−−>2+ = 2√x2 +4
5 paź 20:59
TH: i jak by to wyglądało gdyby lim x−−−>0?
tak samo x−−−> niesk?
5 paź 21:03
janek191:
Napisz po ludzku
5 paź 21:04
TH: dobra juz wiem ze gdy x−−−> 2 to jest 1
a jak niesk to jest niesk
a co z zerem>?
5 paź 21:04
janek191:
Co to jest funkcja jednostronna? To granica może być jednostronna.
5 paź 21:05
TH: ok to mam problem tylko z tym:
lim x−>0 = 2√x2+4
5 paź 21:05
TH: juz nie chodzi mi o jednostronność teraz, ale fakt zorbiłem błąd w opisie dzieki za
poprawienie.
5 paź 21:06
TH: wy to jesteście zajebiści xD doczepicie się do 10 pierdół ale na pytanie nikt nie odpowie

dzięki

! to na pewno motywuje młodych do uczenia się matematyki!
5 paź 21:28
Jerzy:
Nie denerwuj się... = 22 = 4
5 paź 21:37
TH: ale mi chodzi o przyklad gdzie pod pierwiastkiem jest 0−4
5 paź 21:42
Jerzy:
Przecież pod pierwiastkiem masz x2 + 4
5 paź 23:15