Wykresy kolejność rysowania
Ery: Jaka kolejność rysowania wykresów?
y=|f(x)−2|
y=|f(x)|−2
y=f(1+|x|)
y=f(|1+x|)
4 paź 17:22
Bleee:
1)
rysujesz f(x)
'obnizasz' o 2
Obijasz cześć ujemna
4 paź 17:31
Bleee:
2)
Tu najpierw Obijasz a później obnizasz
4 paź 17:32
Jerzy:
1 f(x)
2 f(x) − 2 (przesunięcie o 2 w dół)
3 odbicie z pod osi OX nad oś
4 paź 17:33
Bleee:
3)
Rysujesz f(x)
Scierasz wszystko na x<0
KOPIUJESZ symetrycznie cześć z x>0
Przesuwasz wszystko o 1 w lewo
4 paź 17:35
Bleee:
4)
Rysujesz f(x)
Przesuwasz wszystko o 1 w lewo
Scierasz wszystko na lewo od osi OY
KOPIUJESZ symetrycznie wszystko z prawej strony osi OY na lewą strone
4 paź 17:36