trójkąt
Joannn: Dany jest trójkąt równoramienny w którym tangens kąta jaki tworzy wysokość tego trójkąta
opuszczona a podstawę z jego ramieniem jest równy 3/2 . Oblicz pole trójkąta wiedząc że jego
ramię ma długość 5√13
3 paź 22:34
Saizou :

z tw. Pitagorasa
(2x)
2+(3x)
2=(5
√13)
2
x=...
3 paź 22:41
Eta:
(2x)2+(3x)2=(5√13)2 ⇒13x2=25*13 ⇒ x2=25
P= 6x2= 6*25=....
3 paź 22:46
Joannn: P=150 ?
3 paź 22:51
6latek: 150 czego?
3 paź 22:57
Eta:
Litrów
3 paź 23:08
janek191:
j2 − jednostek kwadratowych
4 paź 08:07