Funkcje
6latek: Oznaczmy
P= zbior funkcji rosnacych
Q= zbior funkcji malejacych
S= zbior funkcji niemalejacych
T=zbior funkcji nierosnacych
a) ktory z tych zbiorow jest podzbiorem jednego z pozostalych ?
b) ktore z tych zbiorow sa rozlaczne ?
3 paź 19:25
Saizou :
niemalejące = stałe lub rosnąca
nierosnące = stałe lub malejące
dalej sam
3 paź 19:29
6latek: P⊂S
Q⊂T
Rozlaczne Pi Q P i T Q i S
Sprawdz i jesli mozesz napisz do mnie na emalia dzieki
3 paź 19:43
Saizou :


Ładniej wygląda zapis
b)
Q∩R=∅ itd.
3 paź 19:47