Dziedzina
LUKI332: Podaj dziedzinę log2 x2
3 paź 12:11
Eta:
D=R\{0}
3 paź 12:13
Bleee:
x
2 > 0..... więc
3 paź 12:34
Eta:
x
2≥0 więc .....
3 paź 12:36
Bleee: Etus.... To było do autora skierowane
3 paź 12:43
Eta:
Wprowadzasz autora w błąd
pisząc .. x
2>0 zamiast .... x
2≥0
3 paź 12:52
janek191:
loga b = x ⇔ ax = b, gdy a> 0 i a ≠ 0 i b >0
3 paź 12:57
Jerzy:
Nie tak @janek191
3 paź 12:58
janek191:
Miało być a ≠ 1
3 paź 12:58
LUKI332: Właśnie o to mi chodziło czy R−{0} czy R . Dzięki wielkie za odpowiedz !
3 paź 14:58