Punkty
BAI PING TING: Zaznacz na plaszczyznie wspolrzednych nastepujace zbiory punktow
| | x | | y | |
K={(x,y) : |
| = |
| } |
| | |x| | | |y| | |
jak tutaj podejsc
Wskazowka Wnetrze 1 i 3 cwiartki
3 paź 10:53
BAI PING TING: Chodzi mi o rozpisanie
Bo np jesli wezme x≥0 i y≥0
⇒1=1 co to oznacza ?
A jak dostane np −1=1 ?
3 paź 10:58
BAI PING TING: Wezmy np tak niech 1=1 oznacza ze rownanie jest spelnione dla tych warunkow
mam tutaj x≥0 i y≥0 to powinno byc wnetrze wraz z osiami OX i OY .
Niech (−1)=1 i 1=−1 oznacza tutaj ze nie ma rozwiazania wiec nie zaznaczamy zadnych punktow
Rozpatrujac jeszcze jeden przypadek
y<0 i x<0 dostane (−1)=(−1) i tutaj bedzie wnetrze bez osi
tak to mam rozumowac ?
3 paź 11:04
BAI PING TING:
3 paź 11:12
Eta:

Dziedzina : x, y ≠0
dla x>0 i y>0 1=1 cała I ćw. bez półosi
dla x<0 i y<0 −1=−1 cała III ćw. bez pólosi
dla x>0 i y<0 1=−1 −− sprzeczność
dla x<0 i y>0 −1=1 −− sprzeczność
wniosek:..................................
3 paź 11:35
BAI PING TING: dzien dobry
Eta 
Wniosek Wnetrze 1 i 3 cwiartki
Moj blad to ze nie uwzglednilem dziedziny
dziekuje bardzo
3 paź 12:01
BAI PING TING:

Zbior M={(x,y) : |x|+x= |y|+y}
1) dla x≥0 i y≥0
2x=2y ⇒y=x (wraz z punktem (0,0)
2)Dla x≥0 i y<0
2x=0
To otrzymuje sprzecznosc
3) dla x<0 i y≥0
0=2y
Tutaj znowu sprzecznosc
4) dla x<0 i y<0
0=0 (tutaj bedzie wnetrze 3 cwiartki
3 paź 12:18
Eta:
ok
3 paź 12:28
BAI PING TING: dziekuje .

Robilem nastepne zadanie .
3 paź 12:35