matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x
BAI PING TING:
Udowodnij rownosc
√
3
−1
9−5
√
3
=
3
√
√
3
+1
9+5
√
3
Pojawil sie taki problem Wiadomo ze x=
3
√
x
3
√
3
−1
Jesli sobie oznacze x=
√
3
+1
√
3
−1
6
√
3
−10
to (
)
3
=
√
3
+1
6
√
3
+10
co nie zgadza sie z tym co jest pod pierwiastkiem stopnia trzeciego
2 paź 21:20
Eta:
(
√
3
−1)
2
L=
= 2−
√
3
2
(9−5
√
3
)
2
P=
3
√
=
3
√
26−15
√
3
=
3
√
(2−
√
3
)
3
6
2 paź 21:30
BAI PING TING:
A ja napisalem 81−75=16
Za dlugo chyba spalem
2 paź 21:38