1 paź 22:31
Nikto0: Zadanie 175
1 paź 22:34
ABC:
i co tam widzisz trudnego, rozwijasz ze wzoru na sześcian i dwa wyrazy ci się redukują z prawą
stroną:
x
3 oraz −3x
2 , zostaje proste równanko
1 paź 22:46
Nikto0: Wychodzi mi inny wynik niż w odpowiedziach. Mam równanie 3x−1−√3x−√3=0
3x−√3=1+√3 x(3−√3)=1+√3
1 paź 23:05
janek191:
3 x −
√3x = 1 +
√3
x*( 3 −
√3) = 1 +
√3
| | 1 + √3 | | 3 + √3 | |
x = |
| * |
| = ... |
| | 3 − √3 | | 3 + √3 | |
1 paź 23:10
ABC:
masz równanie 3x−1−√3x+√3=0
1 paź 23:11
Nikto0: Dziękuję za pomoc.
1 paź 23:23