a
anna: Witam prosze o wytlumaczenie zadania to wiem ale nie wiem co dalej ?
4/3−(−1 1/3) 2/0,9=
4/3−(−4/3)2 / 9/10=
4/3−16/9*10/9=
4/3−160/81=
1 paź 18:14
Bleee:
Wspolny mianownik i odejmujesz
1 paź 18:22
anna: jak sie to robi , jakos to sie rozpisywao ale nie pamietam
prosze o wytłumaczenie ?
1 paź 18:24
anna: = 108/81−160= − 52/81 tylko nie wiem jak sie szuka tego wspól mianownika
1 paź 18:26
ABC:
| 4 | | 160 | | 4*27 | | 160 | | 108 | | 160 | | 52 | |
| − |
| = |
| − |
| = |
| − |
| =− |
| |
| 3 | | 81 | | 3*27 | | 81 | | 81 | | 81 | | 81 | |
1 paź 18:27