Dowod
BAI PING TING: | | a | | c | |
Udowodnij ze jezeli a+c=2b i 2bd=c(b+d) i bd≠0 to |
| = |
| |
| | b | | d | |
29 wrz 19:00
ICSP:
(a+c)d = c(b + d)
ad = cb
29 wrz 19:01
BAI PING TING: Bardzo dziekuje .
Teraz trzeba wrzucic na luz
29 wrz 19:10
BAI PING TING: Jutro bede mial trudniejsze
Juz widze po zadaniach
29 wrz 20:16
Adamm: to pokaż
29 wrz 20:25
29 wrz 20:32
Maciess: 97.
a3+b3+c3=3abc+(a+b+c)(a2+b2+c2−ab−ac−bc)
jezeli a+b+c=0 to
a3+b3+c3=3abc+(0)*(a2+b2+c2−ab−ac−bc)
a3+b3+c3=3abc
29 wrz 20:41
Maciess: Co to za zbiór?
29 wrz 20:45
BAI PING TING: Maciess na razie nie rozwiazuj
Ja jutro bede wstawial kolejno na forum
Poza tym ja do zeszytu pisze tak jak ma byc czyli zalozenie : ... Teza...... dowod ...
tak jak ma byc .
29 wrz 20:46
BAI PING TING: Zbior zadan z matematyki A Śnieżek i P. Tęcza (2006r)
29 wrz 20:48