Dowod
BAI PING TING: | a2+b2 | | a2 | |
Udowodnij ze jezeli a/b= b/c i bc≠0 to |
| = |
| |
| b2+c2 | | b2 | |
zalozenie:
bc≠0 i a/b= b/c
Teza
Dowod :
b
2=ac
a2+ac | | a(a+c) | | a | | a2 | |
| = |
| = |
| ≠ |
| |
c2+ac | | c(a+c) | | c | | b2 | |
czyli kicha
29 wrz 18:20
29 wrz 18:25
BAI PING TING: Cześć

c.k.d
Czyli skorzystales dwa razy z zalozenia .
szkic do zadania byl taki aby z b
2 zrobic b
4 ale to do mnie nie przemawialo jakos .
dziekuje
29 wrz 18:31
Pan Kalafior:
Trzeba tu też trochę uważać żeby nie dzielić przez zero
a+c różne od zera bo b2+c2 jest
a różne od zera bo b jest
30 wrz 03:42