1 | x | |||
F(x) = | (tg | ) − U {cosx}{2sin2x} | ||
2 | 2 |
1 | x | cosx | ||||
F(x) = | ln tg | − | ||||
2 | 2 | 2sin2x |
cosx | ||
=12*(lntgx2)'−( | )'=
| |
2sin2x |
(tgx2)' | cosx | |||
12* | −12*( | )'=
| ||
tgx2 | sin2x |
1 | cos'x*sin2x−cosx*(sin2x)' | |||
=12[ | − | ]=
| ||
cos2x2*tgx2 | sin4x |
1 | sin3x+cosx*2cosx*sinx | |||
=12[ | + | ]=
| ||
cosx2*sinx2 | sin4x |
1 | sin2+2cos2x | ||
+ | =
| ||
2cosx2*sinx2 | 2sin3 |
1 | 2−sin2x | 2+sin2x | |||
+ | = | ||||
sinx | 2sin3x | 2sin3x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |