W liczbach wymiernych
BAI PING TING: Rozwiaz w liczbach wymiernych rownanie
Ja sie do tego zabrac ?
29 wrz 10:10
ABC:
nawet w niedzielę nie odpoczniesz?
29 wrz 10:14
BAI PING TING: Czesc
ABC 
Musze sie czyms zajac .
29 wrz 10:40
ABC:
ja chodzę na dłuższe spacery w niedzielę, zaraz właśnie idę, jeśli do mojego powrotu nikt ci
nie rozwiąże to pomogę
29 wrz 10:55
BAI PING TING: Ja tez robie sobie takie 4 km spacery .Pojde sobie po poludniu
29 wrz 11:02
Saizou :
| | −1−√3−y√3+y | | −1+y−√3(1+y) | | −1+y | | √3(1+y) | |
x= |
| = |
| = |
| − |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| | −1+y | |
skoro y jest wymierny, to wyrażenie |
| ∊Q |
| | 2 | |
| | √3(1+y) | |
tak musi być również z wyrażeniem |
| zatem 1+y=0→y=−1 |
| | 2 | |
i doliczamy x=−1
29 wrz 11:39
BAI PING TING: dzieki

na maturze dostales bdb
29 wrz 11:43