Rownania
BAI PING TING: dzisiaj troche rownan ale takich nietypowych
Rozwiaz rownanie w liczbach rzeczywistych
x2−2√2x+y−2√y+3=0
x2−2√2x+2 + y−2√y+1=0
(x−√2)2+(√y−1)2=0
x=√2 iy=1
to powinno byc ok
teraz takie rownanie (tez w R
x2+5y2+4xy+2y+1=0
29 wrz 09:07
BAI PING TING: I jeszcze jedno
4x2+9y2+16z2−4x−6y−8z+3=0
czemu tam nie ma −3 na koncu bo wtedy zrobilbym tak
(2x−1)2+(3y−1)2+(4z−1)2=0
29 wrz 09:29
BAI PING TING: A nie to ostatnie jest dobrze
Tylko to drugie zostalo mi
29 wrz 09:31
BAI PING TING:
29 wrz 09:52
janek191:
( x + 2 y)2 +( y + 1)2 = 0
29 wrz 09:56
BAI PING TING: dzien dobry

dziekuje i zycze miłej niedzieli
29 wrz 09:59
janek191:
Wzajemnie
29 wrz 10:02