Narysuj wykres funkcji logratymicznej
Kuba: ||log(mała)5(x+2)|−1| mógłby ktoś wytłumaczyć które przekształcenie robi się w której
kolejności i dlaczego?
28 wrz 14:14
ite:
j(x)=|log5(x+2)|−1|
narysowanie wykresu funkcji logarytmicznej f(x)=log5(x)
przesunięcie o wektor: Tv=[−2,0] → otrzymujesz g(x)=log5(x+2)
nałożenie wartości bezwzględnej → g(x)=|log5(x+2)|
przesunięcie o wektor: Tu=[0,−1] → otrzymujesz h(x)=|log5(x+2)|−1
nałożenie wartości bezwzględnej → j(x)=| |log5(x+2)|−1|
28 wrz 15:50
Eta:
Zabrakło Ci jednej literki
ite 
f(x)
g(x)
h(x)
j(x)
k(x)
28 wrz 16:02
ite: alfabet u mnie do powtórki : )
28 wrz 16:50
Eta:
28 wrz 16:55
Kuba: Dziękuję ślicznie a można by prosić o wajśnienie dlaczego w takiej kolejności te
przekształcenia?
28 wrz 17:04
Eta:
Zaczynamy rys. wykres od funkcji najbardziej wewnętrznej....
czyli jak podała ite
28 wrz 17:12
Kuba: Czyli to jest takie proste dziękuję i życzę miłej niedzieli
29 wrz 00:22