matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zesolone
Julia:
iz
2
+ z − i = 0 Jak to rozwiązać?
28 wrz 12:18
janek191:
Δ = 1 − 4i*(−i) = 1 −4 = − 3 = 3 i
2
√
Δ
= −
√
3
i lub
√
Δ
=
√
3
i więc
− 1 +
√
3
i
z =
= ...
2 i
lub
− 1 −
√
3
i
z =
= ...
2 i
28 wrz 12:24
Jack:
Jak w sredniej
28 wrz 16:38
Eta:
geometrycznej? czy harmonicznej?
28 wrz 16:39
Mila:
iz
2
+ z − i = 0 /*i i
2
*z
2
+iz−i
2
=0 −z
2
+iz+1=0 z
2
−iz−1=0 Δ=(−i)
2
+4=3
i−
√
3
i+
√
3
z=
lub z=
2
2
28 wrz 17:54
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick