rownanie
ZeWu Jun: Zadanie nr 88
Rozwiaz w liczbach calkowitych
x2+2xy−11=0
z wytlumaczeniem ewentualnie
28 wrz 11:31
an: | | 11−x2 | |
y= |
| ⇒11−x2>0 oraz 11−x2 liczba parzysta |
| | 2x | |
czyli x nieparzyste⇒ dla x pozostaje 1 i 3 to y=
28 wrz 11:56
ZeWu Jun: Chyba kupie ksiazke Sierpinskiego O rozwiazywaniu rownan w liczbach calkowitych bo nic z tego
nie rozumiem
28 wrz 11:58
Eta:
x
2+2xy−11=0
x(x+2y)=11 = 1*11=11*1=(−1)*(−11)= (−11)*(−1)
i mamy:
x=1 i x+2y= 11 ⇒ y=5
x=11 i x+2y=1 ⇒ ...
i "leć" dalej ...
28 wrz 12:07
Eta:
Po co się tak "katujesz"? ( już nie raz o to pytałam)
Masz zamiar dawać "korki"......... n−− im olimpijczykom?
28 wrz 12:10
ZeWu Jun: dzien dobry
Eta 
Pozdrawiam .dziekuje Ci
Pisalem CI niedawno dlaczego .
28 wrz 12:14
Jerzy:
Dlaczeg nazwałeś mnie pawianem ?
28 wrz 12:16
Eta:
Masz rozwiązywać "przyjazne" Tobie zadania ( bez katowania)
Całego zakresu matematyki.......to prawie nikt nie opanuje (takie jest moje zdanie

a tym bardziej,że jesteś samoukiem (i nie raz żal mi Ciebie jak się męczysz

Po to są specjalizacje w działach:
algebra, geometria, teoria liczb, topologia ,itd........
No ale skoro tak chcesz, to .........powodzenia
28 wrz 12:20
Eta:
Hej
Jerzy 
A od jakiego zwierzaka ? wszyscy pochodzimy

A "małolat" za dużo postów czyta
28 wrz 12:22
janek191:
Zdaje się,że małolat chce pomóc wnukom w nauce matematyki?
28 wrz 12:28
Eta:
28 wrz 12:31
ZeWu Jun:
28 wrz 12:36
Jerzy:
Witaj
Eta, ale nikt nikomu tego nie wypomina
28 wrz 12:40
ZeWu Jun: Eta
Chcialbym na razie szkole srednia przerobic
28 wrz 14:23
ABC:
małolat ,ale dawniejszą szkołę średnią czy dzisiejszą ?
28 wrz 14:40
ZeWu Jun: Chcialbym swoja 1973−1978
28 wrz 16:30
Eta:
Będziesz poprawiać maturę .. na ocenę celującą?
28 wrz 16:37
ZeWu Jun: Nie Eta
Pisalem Ci ostatnio ze zawiodlem sie na Pani i musze to odreagowac
28 wrz 16:40
ABC:
małolatek w jaki sposób się zawiodłeś?
28 wrz 16:42
ZeWu Jun: ABC Dajmy temu spokoj .
28 wrz 16:43
BAI PING TING: Jerzy to naprawde byles TY
Jesli Ty to napisz jaki miales dawniej nick(4− 5 lat temu) to wtedy bede wiedzial ze to Ty
29 wrz 17:08
Jerzy:
j i wiem doskonale,że wziąłeś mnie za kogoś innego

, ale tak naprawdę,to miałem rację co
do monotoniczności tej funkcji.Spójrz na nią jeszcze raz
29 wrz 17:42
BAI PING TING: W takim razie bardzo Cie przepraszam .
29 wrz 17:55
BAI PING TING: Ku... a jasne ze miales racje
Przeciez to nalezalo patrzec na os OX a nie OY (tak jak to robilem
29 wrz 19:24
Jerzy:
„pawian” przyjął przeprosiny

,nie przejmuj się,człowiek jest omylny i ja też czasem na forum
piszę głupoty
29 wrz 19:30
BAI PING TING: Dziekuje . Bede spal spokojniej
29 wrz 19:31
Jerzy:
29 wrz 19:38