funkcja kwadratowa, jednym z dwóch miejsc zerowych
iop: Jednym z dwóch miejsc zerowych funkcji f(x)=ax2+bx+c jest liczba x1=−2.Osią symetri paraboli
będącej wykresem tej funkcji jest prosta o równaniu x=4.Określ drugie z miejsc zerowych
funkcji f.
27 wrz 18:12
Eta:
osią symetrii jest prosta x=x
w=p ⇒ x
w=4
8=−2+x
2
x
2=10
27 wrz 18:40
iop: Skąd bierze się to 8?
27 wrz 18:51
Eta:
2*4=x1+x2
27 wrz 18:54
6latek:
27 wrz 19:04
Eta:
27 wrz 19:23
6latek: Dobry wieczor
Eta 
Pozdrawiam
27 wrz 19:38
VV: już jej to rozwiązali przed 18 na 2 innych forach
27 wrz 23:19