27 wrz 18:10
Eta:

Czy teraz widzisz dlaczego?
27 wrz 18:53
Nikto0: Nie widzę.
27 wrz 19:01
Eta:
Odległość 2√2 pod kątem prostym do boku AD
skoro |AD|=4√2 to BD=2*2√2=4√2 −− długość krótszej przekątnej
zatem ΔABD prostokątny równoramienny ( połówka kwadratu o boku 4√2
P(ABCD)=(4√2)2= 32 ( =pole kwadratu o boku 4√2
|AS|= AD2+DS2 ⇒ |AS|=2√10
to |AC|=4√10
27 wrz 19:09
Nikto0: Nie rozumiem wyznaczenia długości drugiego boku z linku nadal.
27 wrz 19:32
Eta:
Na maturze też będziesz korzystać z linków?
Włącz myślenie i .... po sprawie
27 wrz 19:37
Nikto0: Ten sposób podany przez Ciebie rozumiem ale tego z linku nie.
27 wrz 19:51
Nikto0: Ok. Już rozumiem.
27 wrz 20:26