matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
tomek:
1
Dany jest ciąg (x
n
), w którym x
1
=
, x
k+1
=x
k
2
+ x
k
,
2
dla k= 1,2,3.... znajdź największą liczbę całkowitą wśród liczb mniejszych od
1
1
1
+
+...+
x
1
+1
x
2
+1
x
100
+1
26 wrz 19:18